ARSU A TV REUS ARSU detecta un augment en el consum de drogues a la ciutat

 



http://www.canalreustv.cat/noticies/arsu-detecta-augment-consum-drogues-la-ciutat


ARSU detecta un augment en el consum de drogues a la ciutat


L'entitat assegura que aquest repunt no és greu i que és habitual que eventualment hi hagi un creixement d'aquests consums.
ARSU detecta un augment en el consum de drogues a la ciutat
Voluntaris netejant la via pública de xeringues. Aquesta és una estampa que es repeteix cada setmana per part dels voluntaris de l'Associació Reus Som útils. En una sola batuda poden arribar a recollir unes 160 unitats d'aquests utensilis i és que actualment el municipi està experimentant un creixement del nombre de xeringues que s'han repartit, arribant gairebé a les 2.000 unitats en el primer trimestre d'aquest any, quan la mitjana està sobre les 1.500.
Antoni Llort és antropòleg del Servei d'Addiccions i Salut Mental de l'Hospital Sant Joan i membre d'ARSU i explica que "vol dir que a vegades els punts de venda varien. Podria ser que per exemple als voltants de Tarragona es deixi de vendre o de comprar i vinguin cap a Reus o viceversa. Ara ens trobem en un moment en què Reus s'ha ampliat la zona on nosaltres solíem trobar xeringues usades. La zona del Tecnoparc o els voltants de l'hospital són zones on ara trobem moltes xeringues brutes a terra i això ens fa pensar que hi ha més gent que consumeix i també que s'han d'aplicar més mesures encara perquè això no succeeixi perquè és un problema de salut pública".


 ARSU detecta un augment en el consum de drogues a la ciutat
Gairebé totes les xeringues que recullen han sortit dels punts d'intercanvi de xeringues que l'entitat té repartits per la ciutat. Gràcies a aquests punts de distribució, l'entitat pot recopilar dades sobre el consum de drogues a Reus.
ARSU té comptabilitzats almenys unes 300 persones usuàries d'aquest servei, una tasta molt necessària, ja que segons l'entitat, la prevenció de malalties infeccioses és molt més efectiva i econòmica que tractar les pròpies malalties.
Quim Gómez és president d'ARSU i explica que "es tracta del DI-PI. És un projecte de diversificació de punts d'intercanvi de xeringues, i es va crear per tal que la gent tingui accés aquest material estèril i no comparteixi ni reutilitzi les xeringues amb les quals podrien agafar malalties infeccioses".
ARSU porta gairebé vint anys treballant per defensar els drets de les persones que consumeixen drogues i ha part de la recollida de xeringues també col·laboren amb l'espai alternatiu la Illeta per a persones usuàries d'aquestes substàncies i participen en campanyes i tallers de sensibilització i prevenció de sobredosis.

Comentarios